2024 YILINA MERHABA DEDİĞİMİZ GÜNLERDE BULUŞACAK YAZIM SİZLERLE, SEVGİLİ GREY DERGİ OKUYUCULARI. HAYAL ETTİĞİNİZ HER ŞEYİ YAŞAYACAĞINIZ, MUTLU, HUZURLU, SAĞLIKLI BİR YIL DİLİYORUM HERBİRİNİZE.

BİR SENEYİ GERİDE BIRAKIRKEN ZAMAN SU GİBİ GEÇTİ, HİÇ ANLAMADIM BU SENEDEN BİR ŞEY. OCAK DERKEN BİR BAKTIK YAZ GELMİŞ, SONBAHAR DERKEN ARALIK OLMUŞ GİBİ BİRÇOK YORUM YAPTIK. ZAMAN MI HIZLANDI? GÜNLER Mİ KISALDI? DÜNYA MI DÖNME EVRESİNİ DEĞİŞTİRDİ? HEPSİ AYNI OYSA Kİ.

 

Takvim düzeni herkes için aynı olsa da, zaman herkesin içinde başka türlü ilerler.

HIZLANAN HAYAT, BİR YERLERE YETİŞME TELAŞESİ YA DA HER ŞEYE YETİŞME İSTEĞİ... BU DA OLMALI, "ŞUNU DA YAPMALIYIM", AMAN EKSİK KALMAMAM GEREK DUYGU VE DÜŞÜNCELERİ İLE YAŞANAN GÜNLER, AYLAR BİZE HIZLICA GEÇMİŞ GİBİ GELİRKEN DÖNÜP ARKAYA BAKINCA BELKİ BIRAKTIĞI GÜZELLİKLERDEN DAHA FAZLA YORGUNLUK, STRES, KAYGI, ENDİŞE BIRAKIYOR BİZLERE.

Zamanı yönetmek, bir anlamda yaşamı yönetmek demektir. İşlerinizi aciliyet sırasına göre düzenleyerek, program yaparak, verimli çalışarak; kısacası zamanınızı çöpe atmayarak siz de hayat kalitenizi arttırabilirsiniz.

ZAMAN ,HAYATIMIZIN EN DEĞERLİ  KAYNAKLARINDAN BİRİDİR VE NE YAZIK Kİ GERİ ALINAMAZ BİR  ŞEKİLDE GEÇER

ZAMANIN BİZE KAYBETTİRDİKLERİ  ŞUNLAR OLABİLİR:

Fırsatlar: Zamanın hızlı akışı, bazı fırsatları kaçırmamıza neden olabilir. İleriye dönük planlar yaparken veya anlık kararlar verirken, zamanın kısıtlılığı bizi bazı fırsatları gözden kaçırmamıza yol açabilir.

ZAMANI NASIL DAHA İYİ DEĞERLENDİREBİLİRİM?

"MINDFULNESS" EN BASİT ANLAMIYLA "ŞİMDİ Kİ ZAMAN, FARKINDALIĞI DEMEKTİR.

GEÇMİŞTE YADA GELECEKTE DEĞİL ŞİMDİ Kİ ZAMANI YAŞAMAKTIR.

İlişkiler: Zamanın yoğunluğu ve yaşamın hızı, önem vermemiz gereken ilişkilere yeterli zaman ayırmamıza engel olabilir. Aile, arkadaşlar veya sevdiklerimizle daha fazla vakit geçirmemiz gerektiğini düşünürken, zamanın baskısıyla bunu yapamayabiliriz.

Öğrenme ve Kişisel Gelişim: Yeni beceriler öğrenmek, hobiler edinmek veya kişisel gelişim için zaman ayırmak, zamanın kısıtlılığı nedeniyle ertelenebilir. Bu da kişisel potansiyelimizin tam olarak ortaya çıkmasını engelleyebilir.

Sağlık ve Bakım: Zamanın hızı, sağlığımız ve kişisel bakımımız için yeterli zaman ayırmamıza da engel olabilir. Düzenli egzersiz yapmak, dengeli beslenmek ve dinlenmek için yeterli zaman bulamamak, uzun vadede sağlığımıza olumsuz etki edebilir.

Anıların Değerini Anlamama: Hızlı yaşam temposu içinde zamanın hızlıca geçip gitmesi, bazen anıların değerini tam olarak anlamamıza engel olabilir. Hayatın tadını çıkarmak ve güzellikleri fark etmek için zaman ayırmak önemlidir.

Kendimizi Keşfetme: Zamanın yoğunluğu içinde kendimizi ve hayattaki amacımızı keşfetmeye yeterli zaman ayırmamız zorlaşabilir. Bu da iç huzursuzluk ve eksiklik hissi yaratabilir.

Geçmiş veya gelecek yoktur. Sonsuz bir “şimdi” vardır."

DİLİMİZDE KULLANILAN AÇILIMI İLE ;

"ANDA KALMAK"

"ANI YAŞAMAK"

"BİLİNÇLİ FARKINDALIK"

İLE GEÇİRDİĞİMİZ ZAMANI DAHA KALİTELİ DAHA UNUTULMAZ YAŞARIZ.

HAYAT, ANI YAŞAMAKTAN İBARET NE İSTİYORSAN HİÇ DÜŞÜNME, YAŞA "AN" KELİMESİ ASLINDA BİZİM HİKAYEMİZİ ŞEKİLLENDİREN ZAMAN BİRİMİ. "MINDFULNESS", ANI YAŞAMAK, ANDA KALMAK, YAPTIĞINI HİSSETMEK; HEM KALBEN HEM BEYİN GÜCÜYLE.

HER NE YAPIYORSAN, SADECE ONA ODAKLANMAK. MINDFULNESS TEKNİĞİ İLE İNANIN, HAYATINIZDA, KENDİNİZDE, AİLENİZDE ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ. VE DAHA ÖNCE ODAKLANSAYDIM DİYEBİLİRSİNİZ.

Mindful alışkanlıklar, bir kişinin bilinçli ve mevcut anı farkında olarak yaşamasına yardımcı olan rutinlerdir. Bu alışkanlıklar, zihinsel sağlığı, duygusal dengeyi ve genel yaşam kalitesini artırmak için kullanılabilir.

ŞİMDİ SİZE UYGULAYABİLECEĞİNİZ TEKNİKLERİ BIRAKIYORUM.

4 YENİ ALIŞKANLIK İÇİN HAZIR MISINIZ?

2024 FARKINDALIKLARLA GELSİN.

0 Yorum

Yorum Alanı

Lütfen gerekli Alanları Doldurunuz *